divendres, 4 de desembre del 2009

Curs de Planificació i gestió de projectes

Dimecres vaig acabat el curs "Planificació i gestió de projectes" que estava cursant les darreres setmanes.

La organització dels curs era a càrrec del Col·legi de politòlegs i sociòlegs de Catalunya (envejo el gremi que compta amb un col·legi nacional propi).
De la docència se n'ha fet càrrec en Marc Ambit que ha resultat ser un excel·lent professor, dinàmic, entusiasta i bon coneixedor de la matèria. Recomano el seu bloc sobre la matèria impartida, tot i que encara és més recomanable l'assistència al seu curs. Mostra de la seva implicació amb els seus alumnes és que ha penjat un post sobre el nostre grup, amb fotos incloses.


La temàtica del curs la descriu prou bé el seu títol (una agradable sorpresa!), però s'ha concretat sobretot en l'estudi de diferents conceptes primers i eines metodològiques i informàtiques després.

Durant la primera meitat del curs hem tractat qüestions com la definició d'un projecte, el treball en equip, el lideratge, la comunicació, el DAFO, l'enfocament del marc lògic, l'anàlisi de participació, l'arbre de problemes, l'anàlisi d'alternatives, la matriu de planificació i els indicadors. Pot semblar molt complexe, però ben explicat, no només sembla útil i aplicable, sinó que a més és interessant! I més si s'il·lustren algunes idees amb escenes de Seven brides for seven brothers i la magnífica escena de Witness musicalment acompanyada per l'obra mestra de Maurice Jarre Building the barn.

La segona part del curs l'hem dedicada a conèixer millor una eina informàtica de gestió de projectes (sí, el MS Project, cal fer-ne propaganda?) i a rel d'això hem treballat conceptes com el diagrama de Gant, el PERT i la la work breakdown structure.

Ara tan sols em queda posar això en pràctica!

PS: la foto és del bloc d'en Marc i correspon a l'arbre de problemes que vam fer amb la Laia i l'Oriol, com a una de les pràctiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada