dilluns, 19 de novembre del 2012

Esplugabous a Santa Susanna

Aquest matí, després d'un cap de setmana plujós, s'han reunit una seixantena d'esplugabous (Bubulcus ibis) als prats de Can Rabassa, entre la masia que els dona nom, els serveis municipals i les escoles de Santa Susanna.

L'esplugabous és una espècie protegida vinculada als espais humits. Molt freqüent al delta de l'Ebre i els aiguamolls empordanesos, però més rara o absent a la resta del país. Els de Santa Susanna, de ben segur, estan vinculats al delta de la Tordera.

Ja fa dies aquesta tardor que n'hi venien, entre 9 i 18 exemplars, a partir d'un episodi de pluges intenses que va inundar aquests camps. Són fàcils de trobar fins a mig matí i a partir de mitja tarda, fins al capvespre. Sembla que podrien tenir l'ajocador a la riba malgratenca de la Tordera, on se n'ha vist més de 130 exemplars.

El gossos que surten a passejar amb els seus amos els espanten recurrentment, i l'assecament del prat va acabar forajitant-los d'aquest espai concret. Per això, en veure'n el nombre multiplicat aquest matí, no he pogut més que desviar-me del meu camí per anar a comptar quants esplugabous urbans s'havien reunit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada